Friday, April 8, 2011

all hail the King!

Last two days we had the opportunity to spend time with the King! (kau ada?)
hahaha!
Ala, tak payah la nak kecoh-kecoh, jumpa King je pun. Bukan benda besar. Takat nak jumpa king of fruits, ko cari je la kat mana-mana tempat. Confirm jumpa, sekarang tengah musim, kalau tak dapat tu, it's either kau pemalas gila nak pergi mencari or kau memang hilang deria penglihatan. 

So yeah, last two nights, we had this small party celebrating the arrival of this magnificent fruit king! King Durian, duh! 
Dah lama sebenarnya kepingin makan durian, cuma tak berkesempatan. Plus, kalau ada pun, dulu jual mahal, now that the price is slightly lower and reasonable, apa lagi? Borong la sebanyak mana kau mampu. Haha!
And what made things more exciting was that dearest dad is willing to sponsor! Bank in duit suruh aku sponsor belanja kawan-kawan makan durian! Haha! Sapa yang taknak? Aku pun dengan seronok dan berbesar hatinya mengajak kawan-kawan semua pergi menjelajah pekan cari buah durian. Ingatkan nak makan kat tmpat tu terus, tiba-tiba pulak hujannnnn.....jadi semua pakat longgok simpan dalam car boot, makan lepas kelas malam. At 11 p.m. to be exact.

Bila habis kelas, bukak pintu kereta semerbak keluar bau durian, menimbulkan persoalan dalam kepala classmate yang lain, sapa yang simpan durian tak ajak makan skali? hehe. Sorry, I beli tak cukup untuk satu kelas. Nanti la you all pergi beli, murah je. heh. Poyo. 

So lepas tu, bergegas balik, get ready air mineral, berkumpul di badminton court, dan bermulalah the first supper kitorang! First supper makan durian! haha! Memang nikmat, buah pulak semua elok, takde pun yang berulat bagai. Pergh, memang tak puas. The next day, pergi beli lagi 5 biji, kali ni cik Dila pulak yang sponsor. Thanks ye cik Dila..hehe!

Cakap je tak best. Here are a few pictures I snapped during sesi santapan kami. =D











love every moments, every laughter, every smiles we had together! Gonna miss them terribly when it ends! (teary eyes) >.<


1 comment:

Atiqah said...

hi faridza...remember me?