Tuesday, December 28, 2010

The BEST Burger in Kuching!


Hehe...
malam-malam hujan ni memang nikmat sangat kalau makan burger. Dan-dan pulak mkn sambil tengok tv...drama masak lomak cili api...hehehe... XD

I just had the best burger I've ever tasted!
Burger ni sumpah sedap ok! jauh lebih sedap dari mana-mana burger yang pernah aku rasa. Sebelum ni, ada la jugak a few burger stall yang aku s
uka makan. Kalau kat Kedah tu, burger kat Jitra Mall yang
aku suka, sebab roti dia lembut macam burger McD, and patty dia pun nicely made. Then kat UUM plak, boleh kata majority students akan ckp bur
ger kat DPP MISC. Bagi aku personally...ok la rasa dia. Tapi takde la sampai tahap 'wow!'. Frankly speaking, aku lagi suka makan burger yang orang jual kt tepi-tepi jalan or dkt stall instead of burger kat McD and Burger King. Those burgers don't suit to my taste at all, albeit being international...

So, apa yang special sangat kat burger Kuching ni?



hehe..ni la burger dia..nmpk mcm biasa je kan? jom kita tgk kt dalam dia...


jeng-jeng! voila! ada nanas! and another special thing is the patty is homemade. Bukan segera, so rasa dia memang lain dr yang lain. Dging dia memang rasa. Lembut and juicy! Lgi satu, dia tak pakai minyak sangat, so it's healthy. Kita makan pun senang je sebab tak berminyak. Sos dia tak letak banyak tapi masih dapat rasa, added with black pepper which is also minimal, so it didn't have the overpowering taste. Ada sesetengah burger banyak sangat letak black pepper, sampai tak dapat rasa sangat daging burger dia. Nanas tu pulak dia bagi rasa tambahan, ada mixture of sweet and sour, give some juiciness in the burger. Memang feeling gler la bila makan ni... Burger ni semua rasa dia seimbang, dapat rasa daging burger, nanas, black pepper and sos. Oh, and another thing, they have melted cheese kt layer bawah. Yup, for burger biasa. So kalau sapa yang order burger cheese tu, means you have an extra cheese for free!!

this is benjo cheese....!!

So, for those yang kat Kuching and teringin nak rasa burger ni, boleh pergi ke Simpang Tiga. The burger stall's name is Take Away..hehe...another reason why I like it! Come to think of it, memang itu pun sebab kita order burger ye tak? ye kan je la...huahuahua!! anyways, it's situated kat Simpang Tiga, opposite Swinburne college, and at the same row as this one Restoran Cili Api. Tapi kena datang awal, sebab ramai sangat orang yang order. Kalau tak ramai pun, sorang tu boleh sampai order 10 bijik, nak bagi makan orang kat rumah, or maybe for their friends yang malas nak tunggu. hehe...

2 comments:

che'ila said...

ok..esok aku gerak pi sana.kalau aku sesat aku kol kau eh.

lily said...

muahaha...ak dh balik ipoh la dear...huhuhu...tp thun dpn bole jah! haha